Page 17 - NIRVANA OF NATURE ANTALYA
P. 17

NIRVANA COSMOPOLITAN








           İlk Ekmekler                                        The First Breads







            İnsanoğlu  ilk  buğdayı  Güneydoğu Anadolu’da,  Ka-  Humankind first cultivated wheat in the foothills of
           racadağ eteklerinde üretmeyi başardı. Bu önemli keşif,   Karacadağ  in  Southeastern  Anatolia.  This  significant
           insanlık tarihinde bir dönüm noktası oldu, çünkü tarımın   discovery marked a turning point in human history as it
           başlangıcını  temsil  ediyordu.  Bu  sayede  insanlar,  av-  represented the beginning of agriculture. Thanks to this,
           cı-toplayıcı yaşam tarzından uzaklaşarak daha istikrarlı   people moved away from a hunter-gatherer lifestyle and
           ve sürdürülebilir bir yaşam biçimine adım attılar. Yavaş   took a step towards a more stable and sustainable way
           yavaş  mağaralardan  çıkarak  yerleşik  hayata  geçmeye   of life. Gradually, they began to leave caves and settle
           başladılar.  Bu  yeni  yaşam  tarzı,  sadece  buğday  değil,   into permanent dwellings. This new way of life allowed
           aynı zamanda birçok farklı bitki ve ağaç türünü de ye-  them to cultivate not only wheat but also many different
           tiştirmelerine  olanak  tanıdı.  Tarımın  yaygınlaşmasıyla   types of plants and trees. With the spread of agriculture,
           birlikte, insanlar daha büyük topluluklar hâlinde yaşa-  people started to live in larger communities, founding
           maya başladılar, köyler ve şehirler kurdular. Bu süreç,   villages and cities. This process went down in history as
           medeniyetin temellerini atan en önemli adımlardan biri   one of the most crucial steps that laid the foundations of
           olarak tarihe geçti.                                civilization.
 NIRVANA COSMOPOLITAN
            "Bu hikayeden" ilham aldık ve Nirvana Hotels içinde   Inspired by this story, at Nirvana Hotels, we present
           "Bread & Lore" büfelerinde on bin yıllık ata tohumla-  delicious bread made from 10,000-year-old ancestral
           rıyla  ürettiğimiz  lezzetli  ekmekleri  sizlerin  tadımına   seeds at our "Bread & Lore" buffets. These breads honor
           sunuyoruz. Bu ekmekler, atalarımızın keşfettiği ve ge-  the  agricultural  techniques  discovered  and  developed
           liştirdiği tarım tekniklerine saygı duruşunda bulunarak,   by our ancestors, bringing the flavors from the depths
           tarihimizin derinliklerinden gelen tatları modern sofra-  of our history to modern tables. At Nirvana Hotels, by
           lara taşıyor. Nirvana Hotels'de bu tarihi ve kültürel mi-  experiencing  this  historical  and  cultural  heritage,  you
           rası deneyimleyerek, ilk tarım toplumlarının emeği ve   can enjoy the unique breads produced with the labor and
           bilgi birikimiyle üretilmiş eşsiz ekmeklerin tadını çıka-  knowledge of the first agricultural societies.
           rabilirsiniz.


 DNA  DOĞANIN NİRVANASI ANTALYA                                                                             17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22